Webshop

Geboortedatum: 28 mei 1986
Geboorteplaats: Gent
Woonplaats: Gentbrugge
Gestalte: 1m62

Vereniging: Racing Club Gent vanaf november 2014; Olse Merksem vanaf november 2012; daarvoor AC Waasland vanaf november 2007, daarvoor STAX
Trainer: Momenteel zelfstandig, daarvoor Philip Gilson; vanaf midden 2011: Lieve Van Mechelen, vanaf eind 2008: Wim Vandeven, vanaf februari 2007: Patrick Himschoot, daarvoor Gilbert Van Hamme

Internationaal Palmares: 

Jaar Kampioenschap Locatie Resultaat
2021 EKI Torun/Pol 60mH: HF - DNS (8.19 in reeksen)
2018 EK Berlijn/Ger 100mH: HF 2v3: 4de in 12.94 (0.2) (9v24)
2018 EKI Birmingham/Gbr 60mH: HF 3v3: 6de in 8.14 (16v37)
2017 WK Londen/Gbr 100mH: reeks: 7de in 13.35 (-0.6) (33v40)
2015 EKI Praag/Cze 60mH: HF: 5de in 8.02 (8=v25)
2014 WKI Sopot/Pol 60mH: HF 2v2: 6de in 8.07 (12v29)
2014 EK Zürich/Sui 100mH: 8ste in 13.24 (-0.7) (8v31)
2013 EKI Göteborg/Swe 60mH: 6de in 8.08
2012 WKI Istanbul/Tur 60mH: Finale: 5de in 8.08 (5v32)
2012 EK Helsinki/Fin 100mH: HF: 4de in 13.17 (9v28)
2012 OS London/Gbr 100mH: HF 2v3: 7de in 13.26 (+1.3) (20v48)
2010 WKI Doha/Qat 60mH: HF: 5de in 8.05
2010 EK Barcelona/Esp 100mH: reeks 2v4: 4de in 13.27 (17v28)
2009 EKI Turijn/Ita 60mH: Goud 7.92 (BR !)
2009 WK Berlijn/Ger 100mH: HF: 6de in 12.94 (0.3) BR= ! (14v37)
2008 WKI Valencia/Esp 60mH: HF: 6de in 8.10
2007 EKI Birmingham/Gbr 60mH: finale: 8ste in 8.56
2007 EKu23 Debrecen/Hun 100mH: Finale: 4de in 13.12 (-0.3)
2007 EKu23 Debrecen/Hun 4x100m: reeks - 4de in 44.99
2007 Universiade Bangkok/Tha 100mH: finale - 6de in 13.17 (-0.3)
2007 WK Osaka/Jpn 100mH: serie: 5de in 12.97 (+0.4) BR !
2006 EK Göteborg/Swe 100mH: reeks: 6de in 13.42 (-0.5) (22v37)
2005 EK Juniores Kaunas/Ltu 100mH: goud in 13.41
2004 WK Juniores Grosseto/Ita 100mH: HF - 6de in 13.92
2003 EYOF Jeugd Parijs/Fra 100mH: reeks - opgave
2003 EYOF Jeugd Parijs/Fra 4x100m: 7de in 47.88
2003 WK Scholieren Sherbrooke/Can 100mH: 7de in 13.94

Nationaal Palmares:

Jaar

Kampioenschap

Locatie

Resultaat

2019 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.06
2018 BK AC  Brussel 100mH in 12.98
2018 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.10
2016 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.19
2015 BK AC Indoor Gent 60m in 7.41
2015 BK AC Indoor Gent 60mH in 7.95
2014 BK AC  Brussel 100mH: 1ste in 12.87
2012 BK AC Indoor Gent 60m in 7.49
2012 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.11
2010 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.10
2009 BK AC Indoor Gent 60mH in 7.99 = BR
2009 BK AC Oordegem-Lede 100mH in 12.97
2009 Gouden Spike    
2008 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.10
2007 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.07 = BR
2007 BK AC Brussel 100mH in 13.15
2006 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.17
2006 BK AC Brussel 100mH in 13.33
2005 BK Juniores Vilvoorde 100mH in 13.98
2005 BK Juniores Vilvoorde 100m in 12.07
2004 BK AC Indoor Gent 60mH in 8.49
2004 BK Juniores Herve 100mH in 14.13
2004 BK Juniores Herve 100m in 12.24
2003 BK Scholier Indoor Gent 60m in 7.66
2003 BK Scholier Indoor Gent 60mH in 8.29
2003 BK Scholier Nijvel 100mH in 13.73
2002 BK Scholier Oordegem-Lede 100mH in 13.53
2001 BK Cadet Gent 60mH in 8.85

Belgische records: 

2021 100m horden W35 Brussel 13"26 - 27 juni
2021 100m horden W35 Oordegem 13"32 - 5 juni
2021 100m horden W35 Oordegem 13"33 - 29 mei
2009 60mH indoor Gent/Bel 7.99 - 22 februari - BK-finale
2009 60mH indoor Praag/Cze 7.99 - 26 februari - serie
2009 60mH indoor Praag/Cze 7.97 - 26 februari - finale
2009 60mH indoor Turijn/Ita 7.92 - 06 maart - EKI
2009 100mH AC Hengelo/Ned 12.94 - 01 juni - FBK-Games
2009 100mH AC Berlijn/Ger 12.94 (0.3) - 19 augustus - WK HF
2008 60mH indoor Valencia/Esp 8.05 - 08 maart, WKI - serie
2007 60mH indoor Gent 8.07 - 08 februari, BK AC
2007 60mH indoor Birmingham/Gbr 8.07 - 02 maart, EKI - serie
2007 100mH AC Osaka/Jpn 12.97 - 27 augustus, WK - serie
2005 100mH Junior Oordegem-Lede 13.39 (+0.4) - 02 juli
2003 60mH Scholier Indoor Gent 8.49 - 19 januari (serie)
2003 60mH Scholier Indoor Gent 8.37 - 19 januari (finale)
2003 60mH Scholier Indoor Gent 8.29 - 23 februari
2003 100mH Scholier Sherbrooke/Can 13.34 -11 juli, WK Scholieren
2002 60mH Cadet Indoor Gent 8.58 - 02 maart
2002 100mH Scholier Oordegem-Lede 13.50 (+0.9) - 07 september, BK Schol
2002 60mH Scholier Indoor Gent 8.57 - 26 december
2001 60mH Cadet Indoor Gent 8.85 - 04 maart
Jaar Discipline Locatie Prestatie

Prestatie ontwikkeling:

Jaar Club 100mH 60mH In 100m 200m 60m In
2000 STG - Cad 12.13 (80mH-0,76m)   13.21    8.43 
2001 STG - Cad 12.16 (80mH-0,76m)  8.85 (0,76m) 12.94   8.03 
2002 STG - Schol 13.50 (0,76m)  8.58 (0,76m) 12.30 26.78 7.80 
2003 STAX - Schol 13.34 (0,76m)  8.29 (0,76m) 12.18 26.24 7.66 
2004 STAX - Jun 13.54   8.46 12.21 25.45 7.55 
2005 STAX - Jun 13.39   8.35 12.07 25.73 7.59 
2006 STAX - Bel 13.27  8.17 12.02   7.48 
2007 STAX - Bel 12.97  8.07 11.77   7.51 
2008 ACW - Bel 13.09  8.05 11.86   -
2009 ACW 12.94  7.92 11.90   7.43 
2010 ACW 13.07   8.00 11.81   7.37 
2011 ACW  -  -  -  -  -
2012 ACW 12.95  8.03 12.15   7.49 
2013  OLSE 13.11   7.95 12.09   7.44 
2014 OLSE 12.87   7.95 11.88   7.48 
2015 RCG Kwetsuur        
2016 RCG Kwetsuur  8.19      
2017 RCG 13.02  Kwetsuur      
2018 RCG 12.72 8.05     7.45
2019 RCG 13.36 (12"97 +2,1 m/s) 8.04      
2020 RCG   8.07      
2021 RCG 13.26 8.12      

 

Nieuws